Corporate

Voor de Buis maakt televisieprogramma’s, maar werkt ook in opdracht voor overheden of het bedrijfsleven. Voorlichtingsfilms, commercials, bedrijfsfilms, we denken graag mee om uw boodschap op heldere en creatieve wijze te verfilmen. Deze films moeten dezelfde kwaliteit hebben als ons tv-werk. In overleg worden de uitgangspunten gedefinieerd waarna onze redactie een script schrijft, de productie voor z’n rekening neemt en de draaidagen gaat inplannen. We hebben de afgelopen jaren een breed netwerk opgebouwd van partijen met wie wij samenwerken.

Maritiem Museum

Zeekastelen

Maritiem Museum – Het is HET maritieme museum van Nederland, Maritiem Museum Rotterdam. In een serie commercials brengen we de tentoonstellingen onder de aandacht van de bezoekers. Met hoofdrollen voor Joris Lutz en Tessa Naber. De commercials zijn tienduizenden keren bekeken. Uitgezonden via you tube en de STER van de Publieke Omroep.

Van Grave(n) naar...

Jack

Over Forten en Linies – Een film voor scholieren over de forten en linies in Noord-Brabant (Zuiderwaterlinie), Zeeland en Vlaanderen (Staats-Spaanse linies) en de Fortengordels van Antwerpen. Presentatie: acteur Jack Wouterse. De film is onderdeel van een lespakket, ontwikkeld voor ‘Forten en linies in grensbreed perspectief’, een samenwerkingsverband tussen Oost- en West-Vlaanderen, Antwerpen, Zeeland en Noord-Brabant. Deze film is gemaakt in opdracht van Erfgoed Brabant.

Riool van Rotterdam

Riool van Rotterdam

Het Riool van Rotterdam – Tot halverwege de negentiende eeuw werd ons afvalwater gewoon in de singels geloosd, nu is er een kilometers lang rioolstelsel. En aan dat riool vinden eens in de 50 jaar werkzaamheden plaats, ook bij u in de straat. Hoe zit dat nou precies en wat betekenen die werkzaamheden voor de huurder of huiseigenaar? Deze film, voorzien van animaties, geeft de antwoorden. Gemaakt in opdracht van de Dienst Stadsbeheer van de Gemeente Rotterdam.

Admiraal de Ruijter...

Schermafbeelding ADRZ

Commercial AdRZ – Het Admiraal de Ruijterziekenhuis in Vlissingen en Goes gaat haar twee locaties anders inrichten. In Vlissingen vindt vanaf nu de planbare zorg plaats, Goes is de locatie voor de acute zorg. Wij vervaardigen in het najaar van 2012 vier commercials om deze boodschap over te brengen aan de inwoners van Zeeland. De commercials, die gedraaid zijn met fototoestel, duren 1 minuut en zijn uitgezonden op Omroep Zeeland.

Rotterdam Climate...

RCI afbeelding

Rotterdam Climate Initiative – Rotterdam heeft een ambitieus klimaatprogramma; het Rotterdam Climate Initiative. De stad speelt in op het veranderend klimaat en werkt samen met havensteden als New York, New Orleans, Jakarta en Tokyo. In deze Engelstalige voorlichtingsfilm vertellen we het verhaal van Rotterdam: het ontstaan van de stad, de ontwikkeling van de havens, de watersnoodramp, de aanleg van de Maeslantkering en vanzelfsprekend de innovaties van nu.

Molen Nooitgedacht

molen nooitgedacht

Ophoging Molen Nooitgedacht – Molen Nooitgedacht in Spijkenisse gaat met z’n tijd mee. Als gevolg van de bouwplannen voor een theater in het centrum wordt de molen namelijk meters opgehoogd. Dat moet wel, omdat hij anders niet langer zijn wieken kan laten draaien. Spijkenisse was in de jaren zeventig nog een dorpje met 2500 inwoners, inmiddels wonen er meer dan 70.000. De molen herinnert nog enigszins aan de dag van toen. Wij hebben de ophoging gevolgd i.o.v. de gemeente Spijkenisse.

Ruimtevolk

Ruimtevolk

Ruimtevolk Expeditie 2012 – Beeldverslag van de eerste editie van de Ruimtevolk Expeditie (november 2012), het innovatiefestival voor ruimtelijke vraagstukken, met dit jaar als thema ‘Nieuw eigenaarschap in de ruimtelijke ordening’. Het festival is in het leven geroepen ter ere van het 5-jarig bestaan van Ruimtevolk, een kennis- en inspiratieplatform en netwerkorganisatie voor ruimtelijke vraagstukken. (www.ruimtevolk.nl)

Innovatieprijs Emergo

zeeuwse vlegel

Innovatieprijs Emergo – Tien Zeeuwse bedrijven waren afgelopen jaar genomineerd voor de innovatieprijs Emergo. Eva van Beveren bezocht deze bedrijven en maakte tien reportages waarna een jury de uiteindelijke winnaar koos. De Zeeuwen beslisten via de site van Omroep Zeeland welk bedrijf de publieksprijs kreeg. In deze reportage vertelt Eva het verhaal van de Zeeuwse Vlegel, een lekker lokaal geproduceerd brood. Gemaakt in opdracht van Syntens, de provincie Zeeland en Omroep Zeeland.