Over ons

koppen Voor de Buis

Voor de Buis is het productiebedrijf van Harm Korst en Lisette van den Berg-van Wijnen. VDB is in 2010 opgericht en is een samenvoeging van twee Rotterdamse productiebedrijven die hun sporen hebben verdiend met tal van opvallende televisieprogramma’s (voor o.a. RTV Rijnmond, Omroep Zeeland, Omroep West en de AVRO)
Maar wij maken veel meer. Wij werken voor musea (o.a. Museum Rotterdam en het Maritiem Museum Rotterdam) en culturele instellingen (Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland, Erfgoed Brabant) en bedrijven (PostNL) en overheid-instanties (Gemeente Rotterdam).

Harm Korst maakt al meer dan twintig jaar televisie. Hij is begonnen als journalist, maar heeft inmiddels meer ervaring als eindredacteur, programma-ontwikkelaar en maker.

Lisette van den Berg – van Wijnen is afgestudeerd historicus en ooit als researcher voor historische televisieprogramma’s begonnen. Nu doet ze redactie en productie, maar is ze binnen VDB vooral Chef de Bureau.

Wij werken met een vast team van freelancers, waaronder Charlotte Meijer (productie en regie), Gerben Zevenbergen (GZ Producties – regie en samenstelling), Dirk Eijsbouts (Show Me The Content – regie, samenstelling en montage), Armin van Asch (camera) en Peter te Winkel (montage).