De Stembus

katinka polderman

De Stembus – Op wie ga je stemmen en waarom? Om antwoord te kunnen geven op die vraag gaat cabaretiere Katinka Polderman terug naar Zeeland. In haar eigen stembus reist ze door de provincie. Op zoek naar lokale thema’s en waar mogelijk om niet verwerkte jeugdtrauma’s een plek te geven. Ze ontmoet de lokale politicus. En uiteraard de kiezer, die ook mag stemmen. De minst betrouwbare peiling van Nederland. Vanaf 24 februari op Omroep Zeeland.

 

 

Verhalen van Staal...

Verhalen van Staal en Steen

Verhalen van Staal en Steen – Stadshistoricus en directeur van Museum Rotterdam, Paul van de Laar neemt in Verhalen van Staal en Steen (TV Rijnmond) iedere aflevering een Rotterdams gebouw onder de loep. Dikwijls zijn het iconen van de stad, maar soms ook minder bekende. Van de Laar gaat op zoek naar de architectonische waard, maar wil ook weten hoe het gebouw in de loop van de tijd is gebruikt en door wie. En uiteraard, wat is de betekenis van deze gebouwen voor de stad Rotterdam?

Rotterdam Centraal

Rotterdam Centraal

Rotterdam Centraal – Rotterdam heeft een nieuw station: Rotterdam Centraal. Sinds de start van de bouw in 2006, hebben wij de werkzaamheden voor dit nieuwe OV-knooppunt van trein, metro, bus en tram, op de voet gevolgd. De serie is de afgelopen jaren uitgezonden op TV Rijnmond. Nu vatten wij de bouw samen (in 2 afleveringen) en blikken we terug met een aantal hoofdpersonen: de architect, de wethouder, NS, ProRail, de gebiedsontwikkelaar, een architectuurcriticus en de projectleiders. Uitzending: 1 en 8 maart 2014

Dat is Den haag

Dat is Den Haag

Dat is Den Haag – Den Haag was in de race om in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa worden. In het kader van die kandidatuur ontwikkelden wij met Omroep West een televisieserie om het rijke aanbod van kunst en cultuur in de stad te onderstrepen. In Dat is Den Haag gaan bekende en minder bekende Hagenaars (zoals Kim Holland, Mario van der Ende en Robert Schumacher) op culturele ontdekkingsreis. Zij laten zich verrassen en kijken, horen, proeven, voelen en kleuren de hofstad.

Ik ben Rotterdammer

Ik ben Rotterdammer

Ik ben Rotterdammer – Tien Rotterdamse kinderen nemen acteur Jack Wouterse van het Ro Theater mee in hun leven. Ze praten openhartig over hun afkomst, dromen en geloof. Ze stellen hun familie en beste vrienden voor, laten hun kamer zien, serveren hun lievelingseten, nemen Jack mee naar school, de voetbaltraining en hun favoriete plek in de stad. Met humor, kattenkwaad en buitengewone eerlijkheid laten ze zien dat ze, ondanks hun verschillen, allemaal hetzelfde zijn. In samenwerking geproduceerd met Ro Theater en TV Rijnmond.

75Kuip

kuip!

75Kuip – De Kuip bestaat 75 jaar en dat hebben we gevierd: met uw herinneringen. Herinneringen aan mooie, ontroerende en indrukwekkende momenten. De feestelijke opening in 1937, de preek van predikant Billy Graham, het ‘Coen, Coen! Beheers je.. !’, de eerste voetbalrellen bij Feyenoord – Tottenham Hotspur en natuurlijk de UEFA-Cupfinale. Maar denk ook aan legendarische concerten van Madonna en Bob Dylan en aan de razzia tijdens de Tweede Wereldoorlog. De 4-delige serie 75 Kuip is begin 2012 uitgezonden op TV Rijnmond.

De Getuigen van 1953

De Getuigen van 1953

De Getuigen van 1953 – In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 wordt Zuid-West Nederland overvallen door het water. Het is nog altijd de grootste natuurramp waardoor ons land is getroffen. Zestig jaar na dato spreken wij de Getuigen van 1953. Bijzondere, dramatische en ontroerende verhalen. Over de strijd tegen het water en de absolute wil om te overleven. De serie wordt uitgezonden op Omroep Zeeland. Geproduceerd in samenwerking met het Watersnoodmuseum.

Met je Kop in de Wind

Schermafbeelding Jo de Roo

Met je Kop in de Wind – De wegen zijn vlak, het landschap is uitgestrekt. Zeeland is de fietsprovincie bij uitstek. Niet voor niets heeft Zeeland heel wat wielercoryfeeen voortgebracht zoals Jan Raas, Theofiel Middelkamp, Jo de Roo en natuurlijk Johnny Hoogerland. In 2010 viert Zeeland het Zeeuws Jaar van de Fiets, met de start van de Tour de France als absoluut hoogtepunt. In de 13-delige serie Met je Kop in de Wind vertellen we het verleden, heden en toekomst van de Zeeuwse wielersport. Uitgezonden op Omroep Zeeland.

Klassieker: Ronnie Riedijk

Op Zuid - Ronnie

Op Zuid – In 2009 portretteerden wij 40 bewoners van Rotterdam-Zuid, in opdracht van het Pact op Zuid van de gemeente Rotterdam. Het meest bijzondere portret was zonder twijfel dat van Ronnie Rietdijk, de keizer van Rotterdam-Zuid. Ronnie is verslaafd, woont op het Afrikaanderplein en komt aan zijn geld door krantjes te slijten op een druk verkeersknooppunt. Zijn ‘koffie?’, terwijl hij een hijs neemt van zijn pijpje is vaak uitgezonden als bijzonder tv-fragment in De Wereld Draait Door.

Dromen van Messi

Dromen van Messi

Dromen van Messi – Jonge voetballertjes hebben allemaal een droom: ze willen de nieuwe Lionel Messi worden. In de serie Dromen van Messi (Omroep Zeeland) hebben we zes maanden lang de D1 gevolgd van de Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ). Deze opleiding is opgericht door de bekende voetbaltweeling Dennis en Gerard de Nooijer en oud-Sparta trainer Dolf Roks. In deze aflevering maken we kennis met het grote talent Karim Bennani, inmiddels spelend in het Nederlands elftal tot 15 jaar.

Fauna en Gemeenschap

Fauna & Gemeenschap

Fauna & Gemeenschap – Frédérique Spigt had eigenlijk bioloog willen zijn, maar werd zangeres. Ze zit vol vragen over dieren in de stad. Kees Moeliker, conservator van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, kent de verassende diversiteit van de Rotterdamse fauna als geen ander. Ze gaan samen op onderzoek. Fauna & Gemeenschap is een serie (TV Rijnmond) over de Rotterdamse dierenwereld. In 2010 door de VARAgids uitgeroepen tot beste programma van de regionale omroep.

Stemmenjacht

stemmenjacht

Stemmenjacht – In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen maakten we voor Omroep Zeeland het programma Stemmenjacht. De lijsttrekkers van de partijen gingen de strijd met elkaar aan. Met een kennisquiz, de zeepkist en een eigentijds Ontdek je Plekje. Het was onze manier om politiek leuk te maken. We kregen voor Stemmenjacht een NL Award, de onderscheiding voor het beste achtergrondprogramma van de regionale omroep.