Hoog

Hoog – In het kader van het 20 jarig bestaan van de Rotterdamse Erasmusbrug maken wij op dit moment ‘de hoogste talkshow ter wereld’. Op 136 meter hoogte, in de nok van de brug (ook wel het hoedje genoemd) ontvangen we iedere aflevering twee prominente Rotterdammers (o.a. Martin van Waardenberg, Fidan Ekiz, Michiel Kramer, Ernest van der Kwast). Zij praten daar, met een adembenemend uitzicht op de stad, over het leven, hun werk, de liefde en natuurlijk vooral over Rotterdam. De serie is nu iedere zaterdag vanaf 17:00 uur te zien bij RTV Rijnmond en wordt elk uur herhaald.

 

Zeeland tijdens de Eerste Wereldoorlog

Zeeland tijdens de Eerste Wereldoorlog – Nederland bleef neutraal tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-1918), maar in Zeeland, grensend aan België en de Noordzee waar de strijd hevig werd gevoerd, waren de gevolgen groot. Nederlandse gemobiliseerde soldaten kwamen naar de grens- en kuststreek, Belgische vluchtelingen overspoelden Zeeland. Op de grens met België werd door de Duitsers een elektrische versperring, de ‘Doodendraad’, aangelegd. En talloze noodlandingen van Engelse en Duitse vliegtuigen.  De serie werd in mei 2016 bij Omroep Zeeland uitgezonden.

Verhalen van Staal...

Verhalen van Staal en Steen

Verhalen van Staal en Steen – Stadshistoricus en directeur van Museum Rotterdam, Paul van de Laar neemt in Verhalen van Staal en Steen (TV Rijnmond) iedere aflevering een Rotterdams gebouw onder de loep. Dikwijls zijn het iconen van de stad, maar soms ook minder bekende. Van de Laar gaat op zoek naar de architectonische waard, maar wil ook weten hoe het gebouw in de loop van de tijd is gebruikt en door wie. En uiteraard, wat is de betekenis van deze gebouwen voor de stad Rotterdam?

De Canon van Zeeland

De Canon van Zeeland – In 2014 bestond de provincie Zeeland 200 jaar. In het kader daarvan maakten wij 50 weken lang de Canon van Zeeland. Van de zeeheld Michiel de Ruyter tot de oorsprong van de Schotse huizen in Veere. Van de mysterieuze Vliedbergen tot de langste brug van Nederland; de Zeelandbrug. Aan de serie werkten tal van Zeeuwse historici mee. De Canon van Zeeland werd uitgezonden door Omroep Zeeland.

De Passie van Peijs

De Passie van Peijs – Karla Peijs, oud-commissaris van de Koningin, wordt ook wel de ongekroonde koningin van Zeeland genoemd. In haar vorige betrekking ontmoette zij talloze creatieve Zeeuwen, die zich met hartstocht op hun passie storten, en met hun werk Zeeland op de kaart zetten. In deze serie bezocht ze deze bijzondere mensen in 2016 opnieuw, speciaal voor Omroep Zeeland.

Dat is Den haag

Dat is Den Haag

Dat is Den Haag – Den Haag was in de race om in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa worden. In het kader van die kandidatuur ontwikkelden wij met Omroep West een televisieserie om het rijke aanbod van kunst en cultuur in de stad te onderstrepen. In Dat is Den Haag gaan bekende en minder bekende Hagenaars (zoals Kim Holland, Mario van der Ende en Robert Schumacher) op culturele ontdekkingsreis. Zij laten zich verrassen en kijken, horen, proeven, voelen en kleuren de hofstad.

De Stembus

De Stembus – Op wie ga je stemmen en waarom? Om antwoord te kunnen geven op die vraag gaat cabaretiere Katinka Polderman terug naar Zeeland. In haar eigen stembus reist ze door de provincie. Op zoek naar lokale thema’s en waar mogelijk om niet verwerkte jeugdtrauma’s een plek te geven. Ze ontmoet de lokale politicus. En uiteraard de kiezer, die ook mag stemmen. De minst betrouwbare peiling van Nederland. Vanaf 24 februari op Omroep Zeeland.

 

 

Rotterdam Centraal

Rotterdam Centraal

Rotterdam Centraal – Rotterdam heeft een nieuw station: Rotterdam Centraal. Sinds de start van de bouw in 2006, hebben wij de werkzaamheden voor dit nieuwe OV-knooppunt van trein, metro, bus en tram, op de voet gevolgd. De serie is de afgelopen jaren uitgezonden op TV Rijnmond. Nu vatten wij de bouw samen (in 2 afleveringen) en blikken we terug met een aantal hoofdpersonen: de architect, de wethouder, NS, ProRail, de gebiedsontwikkelaar, een architectuurcriticus en de projectleiders. Uitzending: 1 en 8 maart 2014

Ik ben Rotterdammer

Ik ben Rotterdammer

Ik ben Rotterdammer – Tien Rotterdamse kinderen nemen acteur Jack Wouterse van het Ro Theater mee in hun leven. Ze praten openhartig over hun afkomst, dromen en geloof. Ze stellen hun familie en beste vrienden voor, laten hun kamer zien, serveren hun lievelingseten, nemen Jack mee naar school, de voetbaltraining en hun favoriete plek in de stad. Met humor, kattenkwaad en buitengewone eerlijkheid laten ze zien dat ze, ondanks hun verschillen, allemaal hetzelfde zijn. In samenwerking geproduceerd met Ro Theater en TV Rijnmond.

75Kuip

75Kuip – De Kuip bestaat 75 jaar en dat hebben we gevierd: met uw herinneringen. Herinneringen aan mooie, ontroerende en indrukwekkende momenten. De feestelijke opening in 1937, de preek van predikant Billy Graham, het ‘Coen, Coen! Beheers je.. !’, de eerste voetbalrellen bij Feyenoord – Tottenham Hotspur en natuurlijk de UEFA-Cupfinale. Maar denk ook aan legendarische concerten van Madonna en Bob Dylan en aan de razzia tijdens de Tweede Wereldoorlog. De 4-delige serie 75 Kuip is begin 2012 uitgezonden op TV Rijnmond.

De Getuigen van 1953

De Getuigen van 1953

De Getuigen van 1953 – In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 wordt Zuid-West Nederland overvallen door het water. Het is nog altijd de grootste natuurramp waardoor ons land is getroffen. Zestig jaar na dato spreken wij de Getuigen van 1953. Bijzondere, dramatische en ontroerende verhalen. Over de strijd tegen het water en de absolute wil om te overleven. De serie wordt uitgezonden op Omroep Zeeland. Geproduceerd in samenwerking met het Watersnoodmuseum.

Fauna en Gemeenschap

Fauna & Gemeenschap

Fauna & Gemeenschap – Frédérique Spigt had eigenlijk bioloog willen zijn, maar werd zangeres. Ze zit vol vragen over dieren in de stad. Kees Moeliker, conservator van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, kent de verassende diversiteit van de Rotterdamse fauna als geen ander. Ze gaan samen op onderzoek. Fauna & Gemeenschap is een serie (TV Rijnmond) over de Rotterdamse dierenwereld. In 2010 door de VARAgids uitgeroepen tot beste programma van de regionale omroep.